Sorting
Source
Katalog zbiorów BPGiM oraz filii bibliotecznych
(2)
Form of Work
Książki
(2)
Poradniki i przewodniki
(1)
Publikacje popularnonaukowe
(1)
Status
available
(1)
only on-site
(1)
Branch
Wypożyczalnia Strzyżów
(1)
Czytelnia Strzyżów
(1)
Author
Dow David
(1)
Dow Mike
(1)
Grimm Hans-Ulrich (1955- )
(1)
Grodzicka Sylwia
(1)
Stolba Katarzyna
(1)
Year
2010 - 2019
(2)
Time Period of Creation
2001-
(2)
Country
Poland
(2)
Language
Polish
(2)
Subject
Chorzy po udarze mózgu
(1)
Leczenie
(1)
Neurorehabilitacja
(1)
Profilaktyka zdrowotna
(1)
Przemysł mięsny
(1)
Rehabilitacja medyczna
(1)
Udar mózgu
(1)
Zachowania prozdrowotne
(1)
Genre/Form
Opracowanie
(1)
Poradnik
(1)
Domain
Medycyna i zdrowie
(1)
Rolnictwo i leśnictwo
(1)
2 results Filter
Book
In basket
Najważniejsze pytania dotyczące udarów Książka zawiera 100 najważniejszych pytań zadawanych przez osoby, które przeżyły udar oraz członków ich rodzin. Każde z nich zostało opatrzone odpowiedziami czołowych lekarzy i terapeutów. Autorzy wyjaśniają kompleksowo, a przy tym zrozumiale: co to jest udar i kto jest zagrożony? Jaka jest najlepsza dieta dla osoby, która go przeżyła? W jaki sposób terapia grupowa jest porównywana z terapią indywidualną? Czego pacjent powinien szukać u terapeuty? Ile czasu zajmie powrót do zdrowia i jak chorzy mogą zmaksymalizować efekty rekonwalescencji? Co można zrobić, aby zapobiec kolejnemu udarowi? Skutki udaru można cofnąć!
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia Strzyżów
Copies are only available in the library: sygn. 61 (1 egz.)
Book
In basket
Dziennikarz śledczy przedstawia niewygodną prawdę o związku między chorobami ludzi, a masową hodowlą zwierząt. Poznasz związek między kiełbasą a cukrzycą oraz salami a plagą bezpłodności. Obalone zostają również mity, takie jak ten o mleku wzmacniającym kości. Dowiesz się, skąd biorą się bóle głowy, depresja i spowolnienie pracy żołądka oraz poznasz cudowną moc zup. Jak się okazuje, nabiał może powodować raka, a współczesne fermy drobiu są prawdziwymi wylęgarniami zarazków. Kurczaki dostępne w sklepach nie mają wiele wspólnego z naturą, a w marketach czyhają bakterie odporne na działanie antybiotyków. Poznasz mroczne strony sushi i przyczyny, dla których zarówno ludzie władzy, jak i naukowcy umywają ręce od odpowiedzialności za zdrowie konsumentów. Cała prawda o mięsie! źródło opisu: https://talizman.pl/publicystyka-esej-szkice/23682...(?)
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia Strzyżów
There are copies available to loan: sygn. 63 (1 egz.)
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again