Sortowanie
Źródło opisu
Katalog zbiorów BPGiM oraz filii bibliotecznych
(2)
Forma i typ
Książki
(2)
Poradniki i przewodniki
(1)
Publikacje popularnonaukowe
(1)
Dostępność
dostępne
(1)
tylko na miejscu
(1)
Placówka
Wypożyczalnia Strzyżów
(1)
Czytelnia Strzyżów
(1)
Autor
Dow David
(1)
Dow Mike
(1)
Grimm Hans-Ulrich (1955- )
(1)
Grodzicka Sylwia
(1)
Stolba Katarzyna
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(2)
Okres powstania dzieła
2001-
(2)
Kraj wydania
Polska
(2)
Język
polski
(2)
Temat
Chorzy po udarze mózgu
(1)
Leczenie
(1)
Neurorehabilitacja
(1)
Profilaktyka zdrowotna
(1)
Przemysł mięsny
(1)
Rehabilitacja medyczna
(1)
Udar mózgu
(1)
Zachowania prozdrowotne
(1)
Gatunek
Opracowanie
(1)
Poradnik
(1)
Dziedzina i ujęcie
Medycyna i zdrowie
(1)
Rolnictwo i leśnictwo
(1)
2 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
Najważniejsze pytania dotyczące udarów Książka zawiera 100 najważniejszych pytań zadawanych przez osoby, które przeżyły udar oraz członków ich rodzin. Każde z nich zostało opatrzone odpowiedziami czołowych lekarzy i terapeutów. Autorzy wyjaśniają kompleksowo, a przy tym zrozumiale: co to jest udar i kto jest zagrożony? Jaka jest najlepsza dieta dla osoby, która go przeżyła? W jaki sposób terapia grupowa jest porównywana z terapią indywidualną? Czego pacjent powinien szukać u terapeuty? Ile czasu zajmie powrót do zdrowia i jak chorzy mogą zmaksymalizować efekty rekonwalescencji? Co można zrobić, aby zapobiec kolejnemu udarowi? Skutki udaru można cofnąć!
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia Strzyżów
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 61 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Dziennikarz śledczy przedstawia niewygodną prawdę o związku między chorobami ludzi, a masową hodowlą zwierząt. Poznasz związek między kiełbasą a cukrzycą oraz salami a plagą bezpłodności. Obalone zostają również mity, takie jak ten o mleku wzmacniającym kości. Dowiesz się, skąd biorą się bóle głowy, depresja i spowolnienie pracy żołądka oraz poznasz cudowną moc zup. Jak się okazuje, nabiał może powodować raka, a współczesne fermy drobiu są prawdziwymi wylęgarniami zarazków. Kurczaki dostępne w sklepach nie mają wiele wspólnego z naturą, a w marketach czyhają bakterie odporne na działanie antybiotyków. Poznasz mroczne strony sushi i przyczyny, dla których zarówno ludzie władzy, jak i naukowcy umywają ręce od odpowiedzialności za zdrowie konsumentów. Cała prawda o mięsie! źródło opisu: https://talizman.pl/publicystyka-esej-szkice/23682...(?)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Strzyżów
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 63 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej