Janus Urszula
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru BPGiM oraz filii bibliotecznych
(4)
Forma i typ
Książki
(4)
Dostępność
dostępne
(3)
tylko na miejscu
(2)
Placówka
Wypożyczalnia Strzyżów
(2)
Czytelnia Strzyżów
(2)
Wypożyczalnia Godowa
(1)
Autor
Sekuła Aleksandra
(2469)
Kozioł Paweł
(2013)
Kotwica Wojciech
(782)
Kowalska Dorota
(664)
Kochanowski Jan
(469)
Janus Urszula
(-)
Krzyżanowski Julian
(418)
Konopnicka Maria
(315)
Otwinowska Barbara
(309)
Trzeciak Weronika
(262)
Boy-Żeleński Tadeusz
(238)
Leśmian Bolesław
(233)
Krasicki Ignacy
(229)
Zarawska Patrycja
(226)
Mickiewicz Adam
(217)
Fabianowska Małgorzata
(216)
Goliński Zbigniew
(201)
Szal Marek
(199)
Dug Katarzyna
(198)
Baczyński Krzysztof Kamil
(194)
Słowacki Juliusz
(182)
Sienkiewicz Henryk
(163)
Sienkiewicz Henryk (1846-1916)
(161)
Jachowicz Stanisław
(159)
Kraszewski Józef Ignacy
(159)
Webb Holly
(150)
Kraszewski Józef Ignacy (1812-1887)
(147)
Lech Justyna
(138)
Steel Danielle (1947- )
(138)
Rolando Bianka
(131)
Prus Bolesław
(127)
Clark Brenda
(120)
Czechowicz Józef
(119)
Zarawska Patrycja (1970- )
(111)
Liebert Jerzy
(105)
Nożyńska Agnieszka
(105)
Brzechwa Jan (1900-1966)
(104)
Prus Bolesław (1847-1912)
(103)
Tkaczyszyn-Dycki Eugeniusz
(102)
Napierski Stefan
(101)
Głowińska Anita
(100)
Żeromski Stefan (1864-1925)
(97)
Pawlikowska-Jasnorzewska Maria
(96)
Roberts Nora (1950- )
(96)
Sandemo Margit
(92)
Orzeszkowa Eliza
(91)
Rozwadowski Stanisław (1923-1996)
(90)
Wilczek Piotr
(90)
Żeromski Stefan
(90)
Konopnicka Maria (1842-1910)
(89)
Włodarczyk Barbara
(89)
Drewnowski Jacek (1974- )
(87)
Miciński Tadeusz
(87)
Nesme Alexis
(87)
Przerwa-Tetmajer Kazimierz
(87)
Williams Sophy
(87)
Asnyk Adam
(86)
Drabik Wiesław (1956- )
(85)
Bogdziewicz Monika
(84)
Marciniakówna Anna
(84)
Szulc Andrzej
(84)
Popławska Anna
(83)
Ławnicki Lucjan
(83)
Disney Walt
(81)
Andersen Hans Christian (1805-1875)
(80)
Sekuła Elżbieta
(79)
Baudelaire Charles
(77)
Busquets Carlos
(75)
Kasprowicz Jan
(75)
Kosińska Aleksandra
(75)
Maliszewski Karol
(74)
Steel Danielle
(73)
Kornhauser Julian
(72)
Krzyżanowski Julian (1892-1976)
(72)
Mickiewicz Adam (1798-1855)
(72)
Tuwim Julian (1894-1953)
(72)
Estreicher Karol
(71)
Iwaszkiewicz Jarosław
(71)
King Stephen (1947- )
(71)
Bourgeois Paulette
(70)
Grimm Wilhelm (1786-1859)
(70)
Mróz Remigiusz (1987- )
(70)
Stadtmüller Ewa
(70)
Syrokomla Władysław
(70)
Tuwim Julian
(70)
Kwiatkowska Katarzyna
(69)
Chotomska Wanda
(68)
Marlier Marcel
(68)
Courths-Mahler Hedwig (1867-1950)
(67)
Dobrowolski Patryk
(67)
Ingulstad Frid (1935- )
(67)
Shakespeare William
(66)
Wasilewski Kazimierz
(66)
Lange Antoni
(65)
Żeleński Tadeusz Boy
(65)
Bélineau Nathalie
(64)
Supeł Barbara
(63)
Astley Neville
(62)
Conrad Joseph
(62)
Mazan Maciejka
(62)
Strzałkowska Małgorzata (1955- )
(62)
Rok wydania
1990 - 1999
(1)
1980 - 1989
(3)
Kraj wydania
Polska
(4)
Język
polski
(4)
Temat
Budownictwo mieszkaniowe
(1)
Himmler, Heinrich (1900-1945)
(1)
Przyprawy
(1)
SS
(1)
Wywiad
(1)
Temat: czas
1901-2000
(1)
1939-1945
(1)
4 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
Miałem szczęście otrzymać nie opublikowane do tej pory materiały jednego z trzech polskich matematyków, którzy rozszyfrowali tajemnicę maszyny szyfrującej "Enigma". Piszę więc z pozycji autora mającego informacje z pierwszej ręki. Dziękuję wszystkim, którzy udzielili mi pomocy. Praga 1981 - V.P.B.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Strzyżów
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. M 43441 (1 egz.)
Wypożyczalnia Godowa
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 94 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Strzyżów
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 94 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Od dawna znane są powiedzenia dotyczące prawidłowego odżywiania się: „zdrowiej jeść – zdrowiej żyć”, „dobry kucharz jest dobrym lekarzem”, „lepiej się trawi to, co dobrze smakuje”. Przyrządzanie smacznych i zdrowych potraw może być zajęciem przyjemnym i twórczym. Chcemy przekonać Czytelników, że gotować można z przyjemnością. Konieczna jest do tego znajomość przypraw oraz możliwości ich stosowania. Aby poznać przyprawy, należy najpierw poznać rośliny, które ich nam dostarczają, następnie zaznajomić się ze składem chemicznym przypraw i wpływem, jaki wywierają na organizm ludzki. Trzeba też wiedzieć, jak pachną i smakują, do jakich potraw mogą być dodawane oraz jakie są ich nazwy handlowe, co ułatwi nam zakupy. [lubimyczytac.pl]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia Strzyżów
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 63 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia Strzyżów
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 66/69 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej