Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru BPGiM oraz filii bibliotecznych
(4)
Forma i typ
Książki
(4)
Dostępność
tylko na miejscu
(4)
Placówka
Czytelnia Strzyżów
(4)
Autor
Biller Elżbieta
(1)
Gromadzka-Ostrowska Joanna
(1)
Kazimierczak Renata
(1)
Neryng Andrzej
(1)
Toeplitz Zuzanna
(1)
Wasiak-Zys Grażyna
(1)
Wysocki Jerzy
(1)
Włodarek Dariusz
(1)
Świetlikowska Krystyna
(1)
Rok wydania
2000 - 2009
(4)
Kraj wydania
Polska
(4)
Język
polski
(4)
Temat
Żywność
(2)
Fotogrametria
(1)
Geodezja
(1)
Higiena
(1)
Nałóg
(1)
Surowce roślinne
(1)
Zdrowie publiczne
(1)
Gatunek
Podręczniki akademickie
(1)
4 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
Podręcznik, napisany przez biologa, lekarza-dietetyka i psychologa, zawiera współczesną wiedzę dotyczącą etiologii i profilaktyki chorób cywilizacyjnych, a także sposobów żywienia mogących zapobiegać otyłości, cukrzycy, schorzeniom układu krążenia i nowotworom. [z okł.]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia Strzyżów
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 61 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Celem niniejszego opracowania jest podanie charakterystyki ważniejszych surowców roślinnych, ze szczególnym uwzględnieniem ich wartości użytkowej, niezbędnej przy poznawaniu i ocenie przydatności żywieniowej surowców roślinnych przez studentów, w ramach przedmiotu „surowce spożywcze".Opracowanie obejmuje siedem grup surowców roślinnych: warzywa, rośliny okopowe, rośliny zbożowe, owoce krajowe, owoce egzotyczne, przyprawy i grzyby uprawne.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia Strzyżów
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 63 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Publikacja Technologia żywności - wybrane zagadnienia jest uzupełnieniem i rozszerzeniem pierwszego wydania opracowania, które ukazało się nakładem Wydawnictwa SGGW w 2003 roku pod tytułem Wybrane procesy w technologii żywności. Opracowanie, tak jak poprzednie, zostało napisane z myślą o studentach Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji, ale może być również wykorzystywane na zajęciach z utrwalania i technologii żywności na innych wydziałach uczelni rolniczych (na przykład na Wydziale Inżynierii Produkcji SGGW, z którym Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji współpracuje już od wielu lat). W publikacji przedstawiono krótko zagadnienia teoretyczne wprowadzające do tematu oraz podano opracowanie ćwiczeń.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia Strzyżów
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 66/69 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Geodezja z fotogrametrią dla inżynierii środowiska i budownictwa / Jerzy Wysocki. - Wyd. 6 popr. i uzup. - Warszawa : Wydaw. SGGW, 2000. - 362 s. : mapy, rys., wykr. ; 24 cm.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia Strzyżów
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 52 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej